Pronađene masovne grobnice migranata u Maleziji

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađene masovne grobnice migranata u Maleziji

U Maleziji pronađene masovne grobnice sa, kako se veruje, telima stotine migranata iz Mjanmara i Bangladeša.

Prema pisanju lista Utusan Malezija, policija je na dve lokacije u severnoj malezijskoj pokrajini Perlis, na granici sa Tajlandom, pronašla 30 velikih grobnica u kojima se nalaze ostaci stotina ljudi, prenosi Tanjug.

List Star je objavio da je u samo jednoj masovnoj grobnici u petak pronađeno gotovo stotinu tela, prenosi Rojters.

Portparol policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije želela da komentariše medijske navode, dodajući da će konferencija na tu temu biti održana kasnije tokom dana.

Jedan neimenovani policijski zvaničnik je, međutim, rekao da se na lokaciji masovnih grobnica nalaze policijski komandosi i forenzički eksperti i dodao da zasad nije poznato koliko ima tih grobnica, niti koliko je tela pronađeno.

Pored toga, nije jasno da li tela pripadaju članovima muslimanske manjine iz Mjanmara, Rohingjama, rekao je anonimni policijski zvaničnik.

Sever Malezije se nalazi na putu kojim krijumčari dovode ljude u jugoistočnu Aziju brodom iz Mjanmara. Većina tih izbeglica su Rohingje, koji tvrde da su u

Maleziji izloženi progonu, ali ima i dosta Bangladežana u potrazi za poslom.

Ovog meseca je više od 3.000 migranata, uglavnom iz Mjanmara i Bangladeša, brodovima stiglo u Maleziju i Indoneziju, nakon što su neki od njih proveli više dana na otvorenom moru jer nijedna zemlja nije htela da ih primi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.