Pronađen mrtav zamenik direktora škole čiji su đaci stradali na trajektu; Tužioci traže hapšenje kapetana

Izvor: Večernje novosti, 18.Apr.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen mrtav zamenik direktora škole čiji su đaci stradali na trajektu; Tužioci traže hapšenje kapetana

SEUL - Zamenik direktora škole koji se spasao sa potonulog južnokorejskog putničkog trajekta sa stotinama njegovih učenika pronađen je danas mrtav, a mediji prenose da je reč o samoubistvu. Telo Kang Min-Kjua (52) pronađeno je nedaleko od gimnazije u kojoj se nalazi rodbina nestalih sa trajekta, prenela je agencija AFP. Zvaničnik policije rekao je da je istraga o uzroku smrti još u toku. Od 475 ljudi na trajektu koji se prevrnuo u sredu ujutro, 352 su bili učenici srednje škole Danvon >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u gradu Ansan, južno od Seula, koji su išli na ekskurziju na popularno ostrvo Džedžu. U tragediji broda, koji je, kako navode lokalni mediji, naglo zaokrenuo, što je izazvalo pomeranje tereta i naginjanje broda pre potonuća, poginulo je 28 ljudi, među kojima je 12 učenika, dok su 179 osobe spasene, a 270 se vode kao nestali. Zamenik direktora škole bio je među 179 osoba koje su uspele da se spasu pre potonuća trajekta. TUŽIOCI TRAŽE HAPŠENjE KAPETANA POTONULOG TRAJEKTATužioci traže od suda da izda nalog za hapšenje kapetana južnokorejskog trajekta, kao i još dva člana posade, prenosi AP. Istraga o nesreći fokusirana je na nagli zaokret koji je trajekt napravio pre nego što je počeo da se naginje na jednu stranu i utvrđivanje da li bi ljudski životi bili spaseni da je kapetan brže naredio evakuaciju. Putničkim trajektom je upravljao mlađi oficir, a ne kapetan u trenutku kada se trajekt prevrnuo kod obala Južne Koreje, saopštili su ranije istražitelji, a prenosi Rojters.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sud naložio hapšenje kapetana potonulog broda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2014

Južnokorejski sud izdao je danas naloge za hapšenje kapetana i dva člana posade broda koji je u sredu potonuo. Zamenik direktora škole koji se spasao sa potonulog južnokorejskog putničkog trajekta sa stotinama njegovih učenika pronađen je danas mrtav, a mediji prenose da je reč o samoubistvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.