Probna vakcina protiv ebole od januara?

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probna vakcina protiv ebole od januara?

Pomoćnica generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije Mari Pol Kijeni rekla je da bi do decembra trebalo da se zna da li je vakcina protiv ebole na kojoj se radi bezbedna. U tom slučaju bi već u januaru mogla da počne eksperimentalna primena, navode iz SZO.

Mari Pol Kijeni je navela da su klinička ispitivanja planirana ili se već odvijaju u Evropi, Africi i SAD, kao i da se vrše pod velikim pritiskom vlada da odmah uđe u primenu odobrena vakcina protiv ebole, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Beta.

Ona je novinarima u Ženevi rekla da ako se utvrdi da je vakcina protiv ebole bezbedna, desetine hiljada doza bilo bi probno upotrebljeno u zapadnoj Africi u januaru.

Portparolka SZO Fadela Čaib takođe je obećala opsežnu javnu istragu o lošem reagovanju te agencije UN u prvoj fazi epidemije ebole, u kojoj je do sada umrlo više od 4.500 ljudi.

SZO je priznala nedavno da je nespretno reagovala na epidemiju ebole u zapadnoj Africi, a između ostalih, kao razloge je navela nekompetentno osoblje i nedostatak informacija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.