Pripreme za Obaminu posetu Kini

Izvor: VOA, 08.Sep.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za Obaminu posetu Kini

Rajs se danas sastala sa kineskim državnim sekretarom Jangom Điečijem.  Ona je izjavila da je glavni cilj njene posete dogovor o agendi predsednika Obame i kineskog predsednika Ši Đinpinga, koji će voditi razgovore na marginama samita foruma Azijsko pacifičke ekonomske saradnje, odnosno APEK-a.

“Kao što znate, američko-kineski odnosi su veoma važni za Sjedinjene Države, dok ovakvi nastavljeni razgovori na visokom nivou doprinosi produbljivanju i održavanju plodnih veza >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << i povoljnog rada koji je u interesu  kako SAD, tako i Kine, kao i za međunarodnu zajednicu u celini.”

Jang je se takođe založio za povećanu bilateralnu saradnju.

Naše dve zemlje treba da učvrste komunikacije i saradnju u oblastima ekonomije, trgovine, vojske, borbe protiv terorizma, energetike i očuvanja prirodne sredine.  Neophodno je da pokrenemo efikasne mere na međunarodnom i regionalnom nivou u vezi sa severnokorejskim i iranskim nuklearnimg programom, pitanja Bliskog istoka, Avganistana, Južnog Sudana, klimatskih promena i borbe protiv terorizma.”

Rajs će sutra održati sastanke sa ministrima odbrane i spoljnih poslova.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Obamina poseta Kini prekretnica u odnosima

Izvor: Danas, 08.Sep.2014

Peking - Poseta američkog predsednika Baraka Obame Kini u novembru predstavljaće „prekretnicu“ u odnosima SAD-Kina, ocenila je juče u Pekingu američka savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs...Obama će se sastati u četiri oka s kineskim kolegom Sijem Đinpingom tokom samita Azijsko-pacifičke...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.