Prevrnuo se trajekt na Filipinima sa 173 putnika, najmanje 33 poginulih

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se trajekt na Filipinima sa 173 putnika, najmanje 33 poginulih

Trajekt sa 173 putnika i člana posade se danas prevrnuo u centralnim Filipinima, pri čemu je, prema zasad dostupnim podacima, poginulo najmanje 33 ljudi, saopštila je danas filipinska vlada.

Lokalna obalska straža navodi da je trajekt "Kim Nirvana" zaplovio iz grada Ormok u centralnom delu Filipina ka ostrvu Kamotes, kad se prevrnuo i počeo da tone, prenela je agencija AFP.

Akcija potrage za putnicima i njihovo spasavanje je u toku, navodi obalska straža.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Trajekti su okosnica pomorskog prevoza izmedju ostrva koja čine Filipine, ali je taj vid saobraćaja loše regulisan, a plovila se slabo održavaju, što je poslednjih godina rezultovalo čestim nesrećama sa stotinama žrtava.

Najgora takva nesreća se dogodila 1987. godine, kad se trajekt "Donja Pas" sudario sa naftnim tankerom, pri čemu je poginulo više od 4.300 ljudi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prevrnuo se trajekt na Filipinima, najmanje 33 poginulih

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2015

Trajekt sa 189 putnika i članova posade prevrnuo se danas u centralnim Filipinima zbog ogromnih talasa i tom prilikom je poginulo najmanje 36 ljudi, a najmanje 118 je preživelo, saopštili su filipinska obalska straža i policija...Za sada nije jasno da li su preživeli spaseni ili su sami došli do...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Prevrnuo se trajekt sa 173 putnika, poginulo najmanje 36

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2015

Trajekt sa 173 putnika i člana posade prevrnuo se u centralnim Filipinima, pri čemu je, prema zasad dostupnim podacima, poginulo najmanje 36 ljudi...Lokalna obalska straža navodi da je trajekt "Kim Nirvana" zaplovio iz grada Ormok u centralnom delu Filipina ka ostrvu Kamotes, kad se prevrnuo i počeo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.