Prevarant pokušao da otkrije poverljive informacije od Kamerona

Izvor: Blic, 26.Jan.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevarant pokušao da otkrije poverljive informacije od Kamerona

Britanske vlasti proveravaju večeras mere bezbednosti pošto je nepoznata osoba, tvrdeći se da je direktor vladine obaveštajne službe GCHQ, uspela da njen telefonski poziv stigne do premijera Dejvida Kamerona.

Kameron je prekinuo razgovor kada mu je postalo jasno da je sagovornik

prevarant, a ne Robert Hanigen, saopšteno je iz premijerove kancelarije.

Kako se navodi, nikakve poverljive informacije nisu odate.

Zvaničnici su saopštili i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sličan lažni poziv upućen ranije u nedelju i obaveštajnoj službi GCHQ, kojim je "varalica" uspela da obezbedi broj mobilnog telefona Hanigena.

"Taj broj telefona nikada se ne koristi za pozive poverljive sadržine", precizirali su zvaničnici.

Sve vladine službe upozorene su na opasnost od sličnih poziva, a bezbednosne mere se razmatraju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kad prevarant stigne do premijera

Izvor: B92, 26.Jan.2015

Jedna osoba je, lažno se predstavljajući kao direktor obaveštajne službe, uspela da stupi u kontakt sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom...Britanske vlasti proveravaju mere bezbednosti pošto je nepoznata osoba, tvrdeći da je direktor vladine obaveštajne službe GCHQ, uspela da njen telefonski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.