Pregled stanja na ratištu u Novorusiji

Izvor: Vostok.rs, 02.Sep.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregled stanja na ratištu u Novorusiji

02.09.2014. -

Situacija se nije bitno promenila. Snage Narodne vojske pokušavaju da održe primirje u cilju osiguranja bezbednosti humanitarnog koridora za evakuaciju.

Na raznim lokacijama, Narodna vojska nastavlja sa povremenim borbama u cilju kontrole povlačenja kijevskih snaga.

Na Donjeckom pravcu Narodna vojska artiljerijskom vatrom dejstvuje po pozicijama artiljerije, tenkova, ljudstva i opreme kijevskih snaga, a u oblasti Starolaspa, Novolaspa, Orlovo-Ivanovke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Kamenke i Tonenkoe.

Kao rezultat uspešnih akcija Narodne vojske, bataljonu "Šahtjorsk" su naneti teški gubici u blizini Jasinovate.

Na pravcu Luganska kijevske snage nastavljaju sa napuštanjem položaja.

Kao rezultat žestoke borbe Narodna vojska je uspela da uništi uporište kod Pjerjemožnoja. Gubici kijevskih snaga su šest tenkova, do četiri pešadijska borbena vozila, oklopni transporter, do šest vozila "Ural", i do nekoliko desetina poginulih i ranjenih.

Trenutno se vrši izviđanje lokacija kod Krugliga i Lutugina jer je primećeno prisustvo Nacionalne garde.

Tokom patrole na deonici Novosvetlovka - Hrjašjevatoje je otkriven minirani, sa velikom količinom eksploziva vojni automobil "Ural" koji je uništen.

Na Mariupoljskom pravcu kijevske snage su vršile napore da održe trenutnu liniju fronta. U samom gradu nastavljaju sa izgradnjom utvrđenja i postavljanjem protivtenkovskih prepreka na ulazima u grad.

Ukupni gubici kijevskih snaga su: osam tenkova, šest topova i minobacača, četrnaest pešadijskih borbenih vozila i oklopnih transportera, tridesetčetiri motorna vozila, a ubijeno je i ranjeno nekoliko desetina vojnika kijevskih snaga. 

Tokom čišćenja mesta Amvrosijevke zaplenjena su u dobrom stanju dva tenka, tri samohodne haubice, kao i tri vozila koja zahtevaju manje popravke.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.