Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Sibiru proširio se na 32 hektara

Požar na jugu Sibira proširo se u protekla 24 sata na 32 hektara, u području planinskih tajgi i stepa u Burjatiji, izjavila je danas portparol lokalne šumarske agencije Aleksandra Jegorova.

Prema njenim rečima, sada 28 šumskih požara besni na 10 lokacija na području republike, a u gašaenju učestvuju vatrogasne ekipe koje su angažovale 1.500 ljudi, 154 vatrogasna vozila i 70 komada teške opreme.

Vojnici pomažu vatrogascima i šumarima u gašenju požara. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prema saopštenju Istočnog vojnog okruga, helikopteri prate stanje na terenu, dok avioni prosipaju vodu na zone požara.

Od početka sezone, u ruskoj Burjatiji registrovano je ukupno 598 požara na 77.000 hektara, a vanredno stanje, uvedeno tokom aprila i dalje ostaje na snazi, prenosi TAS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sibir: Požar ne posustaje, gori na 32 hektara

Izvor: Mondo, 26.Maj.2015

Požar na jugu Sibira proširio se u protekla 24 sata na 32 hektara, u području planinskih tajgi i stepa u Burjatiji, izjavila je danas portparol lokalne šumarske agencije Aleksandra Jegorova...Prema njenim rečima, sada 28 šumskih požara besni na 10 lokacija na području republike, a u gašenju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.