Požar na Lovćenu ugašen, pala kiša i presekla vatrene linije

Izvor: Blic, 17.Avg.2017, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Lovćenu ugašen, pala kiša i presekla vatrene linije

Požar na Lovćenu, koji je buktio danima i napravio veliku štetu u istoimenom nacionalnom parku, ugašen je, saopšteno je večeras iz lokalne službe zaštite i spašavanja.

Vatrogascima, pripadnicima vojske i dobrovoljcima na terenu u lokalizovanju požara je pomogla kiša koja je pala u poslepodnevnm satima.

"- Požar na Lovćenu konačno je ugašen. Kiša koja je počela da pada poslepodne uspela da ugasi veliki deo požara, a situacija je konačno stabilna. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lovćenu će ostati vatrogasci da dežuraju, kako bi u slučaju aktiviranja požara mogli brzo da reaguju - kazao je Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) komandir vatrogasaca Cetinja Peđa Moštrokol.

Požar koji je već dve nedelje aktivan i pričinio je veliku materijalnu štetu u nacionalnom parku, ugrožavao je tokom prethodne noći Njegošev mauzolej na Lovćenu, odmaralište i privatne kuće.

U gašenju požara učestvovali su vatrogasci iz više gradova, pripadnici Vojske Crne Gore, dobrovoljci, te protivpožarni avioni MUP-a.

Izgoreo je deo vegetacije u nacionalnom parku, gde za sada nemaju procenu štete, ali navode da je šteta velika.

Na teritoriji Crne Gore aktivan je i požar na poluostrvu Luštica u Bokokotorskom zalivu, ali je on pod kontrolom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.