Poslednja faza ofanzive na Islamsku državu u Sirtu

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja faza ofanzive na Islamsku državu u Sirtu

Snage libijske vlade nacionalnog jedinstva pokrenule su poslednju fazu ofanzive na preostale položaje Islamske države u uporištu te ekstremističke grupe u Sirtu Snage libijske vlade nacionalnog jedinstva (GNA) pokrenule su danas poslednju fazu ofanzive na preostale položaje Islamske države u uporištu te ekstremističke grupe u Sirtu, rekao je portparol tih snaga. "Naše snage ušle su u dva poslednja kvarta Daeša (arapske skraćenice za Islamsku državu) u Sirtu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je za Frans pres Reda Isa, portparol medijskog centra provladinih snaga. "Poslednja bitka za Sirt je počela", rekao je on i dodao da oko 1.000 vojnika učestvuju u poslednjoj fazi operacije. Sirt koji se nalazi 450 kilometara istočno od Tripolija glavni je libijski grad pod kontrolom Islamske države koja ga je zauzela u junu 2015. godine. Provladine snage ušle su u taj grad 9. juna posle ofanzive otpočete 12. maja. Fotograf agencije Frans pres sa lica mesta javlja da je viđeno više tenkova i oklopnih vozila kako se kreću u pravcu severnog kvarta pod kontrolom Islamske države uz razmenu vatre i granata na ulazu u taj sektor. Prema medija centru provladinih snaga ovo napredovanje usledilo je posle noćašnjih vazdušnih udara američkih vazdušnih snaga koje podržavaju provladine snage u Sirtu od 1. avgusta na zahtev naga libijske vlade nacionalnog jedinstva (GNA).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Bitka za Sirt

Izvor: RTS, 28.Avg.2016

Najmanje 34 libijskih boraca je ubijeno, a 180 povređeno u ofanzivi snaga vlade nacionalnog jedinstva na preostale položaje Islamske države u Sirtu. . Snage libijske vlade nacionalnog jedinstva pokrenule su danas poslednju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.