Portugallija: Verovatna pobeda koalicija desnog centra

Izvor: RTS, 05.Okt.2015, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugallija: Verovatna pobeda koalicija desnog centra

Vladajuća portugalska koalicija desnog centra verovatno je pobedila na parlamentarnim izborima, pokazuju rezultati anketa na biralištima.
Portugalska radio-televizija objavila je da će vladajuća koalicija, i pored oštrih mera štednje uvedenih kako bi zemlja rešila problem dugova, dobiti između 38 i 43 odsto glasova, dok će glavna opoziciona stranka, Socijalistička stranka, osvojiti između 30 i 35 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odsto, prenosi Beta.

U vreme finansijske krize u evrozoni 2011. godine Portugal je morao da zatraži pomoć od 78 milijardi evra, zbog čega je vlada smanjila plate, penzije i javne usluge i povećala poreze.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.