Portugalci danas glasaju na parlamentarnim izborima

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugalci danas glasaju na parlamentarnim izborima

Građani Portugala danas izlaze na parlamentarne izbore na kojima će se izjasniti o četvorogodišnjoj primeni mera štednje.

Portugalci će ili ponovo izabrati koaliciju desnog centra, koja je vodila zemlju kroz teške reforme, ili će se okrenuti socijalistima, koji obećavaju da će ublažiti bolne reforme.

Glasačka mesta su otvorena u osam sati po lokalnom, odnosno devet po srednjeevropskom vremenu, a prvi preliminarni rezultati se očekuju 12 sati kasnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Vladajuća koalicija "Portugal napred", koju čine Socijal-demokratska stranka premijera države Pedra Pasosa Koelja i konzervativne Narodne partije, neočekivano je u anketama doživela veliki povratak, pa je sada favorit za pobedu uprkos primeni oštrih mera štednje.

Ni vladajuća koalicija, niti socijalisti, međutim, verovatno neće osvojiti apsolutnu većinu u parlamentu sa 230 mesta, navode anlitičari. Oni upozoravaju da Portugalu preti period političke nestabilnosti, baš u vreme kad ta zemlja pokušava da očuva tempo ekonomskog oporavka, koji je nastupio posle dužničke krize.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.