Portugal: Koalicija desnog centra proglasila pobedu na parlamentarnim izborima

Izvor: Blic, 04.Okt.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugal: Koalicija desnog centra proglasila pobedu na parlamentarnim izborima

Koalicija desnog centra proglasila je pobedu na današnjim parlamentarnim izborima u Portugaliji, a rezultati anketa po izlasku sa biračkih mesta su pokazali da je vladajuća koalicija daleko ispred glavne opozicione partije, socijalista.

- U ime koalicije, mi smo ovde da potvrdimo da je prema svim projekcijama, veliku pobedu ove noći na ovim izborima postigla koalicija 'Portugalija napred - rekao je zamenik predsednika najjače koalicione partije, Socijaldemokratske, Marko Antonio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Košta.

Vladajuću koaliciju "Portugalija napred" čine Socijaldemokratska stranka premijera Pedra Pasosa Koelja i konzervativne Narodne partije.

Prema anketi jedne portugalske televizije, urađenoj po izlasku sa biračkih mesta na današnjim parlamentarnim izborima, koalicija desnog centra bi mogla ponovo da oformi vladu, uprkos tome što sprovodi nepopularne mere štednje, javio je AP.

Televizija Portugesa daje koaliciji desnog centra između 38 i 43 odsto glasova.

Glavna opoziciona socijalistička partija levog centra, koja obećava da će ublažiti bolne reforme, na osnovu ankete je na drugom mestu i ima između 30 i 35 odsto glasova.

Analitičari upozoravaju da Portugaliji preti period političke nestabilnosti, baš u vreme kad ta zemlja pokušava da očuva tempo ekonomskog oporavka, koji je nastupio posle dužničke krize i procenjuju da ni vladajuća koalicija, niti socijalisti, međutim, verovatno neće osvojiti apsolutnu većinu u parlamentu sa 230 mesta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Portugal: Vladajuća koalicija desnog centra verovatno pobedila

Izvor: RTS, 05.Okt.2015, 00:01

. Vladajuća portugalska koalicija desnog centra verovatno je pobedila na parlamentarnim izborima, pokazuju rezultati anketa na biralištima.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.