Porodica preminulog studenta odbila obdukciju

Izvor: RTS, 21.Jun.2017, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica preminulog studenta odbila obdukciju

Porodica američkog studenta Ota Varmbira, koji je umro posle višemesečnog pritvora u Severnoj Koreji, odbila je obdukciju, čime zvanični uzrok njegove smrti za sada ostaje nepoznat.
Iz kancelarije islednika u okrugu Hamilton potvrđeno je da su pregledali telo 22-godišnjeg Varmbira posle njegove smrti u ponedeljak, prenosi Si-En-En.

"Poštovano je to što se porodica protivila obdukciji", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštila je kancelarija, dodajući da je telo samo spolja pregledano.
Kancelarija islednika je pregledala medicinsku dokumentaciju Zdravstvenog centra Univerziteta u Sinsinatiju, gde je Varmbir prebačen po dolasku iz Severne Koreje, kao i izveštaje službe hitne pomoći koja je pomogla da se student preveze avionom iz Pjongjanga u Sinsinati.
"U ovom trenutku nema zaključka o uzroku i načinu smrti Varmbira, pošto treba pregledati još medicinske dokumentacije i razgovarati s još ljudi", navodi se u saopštenju.
Varmbir je u martu prošle godine osuđen u Severnoj Koreji na 15 godina zatvora i prinudnog rada, jer je ukrao propagandni plakat. Dan posle suđenja pao je u komu, a prošle sedmice je "iz humanitarnih razloga" poslat kući.
Umro je u ponedeljak u bolnici u Sinsinatiju. Njegovi doktori su rekli da je imao veliko oštećenje mozga, ali da nisu našli dokaze tvrdnji Pjongjanga da je dobio botulizam i da je pao u komu pošto je popio tabletu za spavanje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Porodica studenta koji je umro u S. Koreji odbila obdukciju 

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jun.2017

Porodica američkog studenta, koji je preminuo ubrzo nakon puštanja iz zatočeništva u Sjevernoj Koreji, odbila je mogućnost obdukcije, kazao je mrtvozornik, prenosi BBC. Mrtvozornik okruga Hamilton je rekao da je izvršen samo vanjski pregled tijela 22-godišnjeg Otta Warmbiera. Sjevernokorejski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.