Policijska racija u kompaniji u Ankari

Izvor: RTS, 01.Sep.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijska racija u kompaniji u Ankari

Turska policija pretražuje kancelarije turske korporacije i medijske grupe "Koza-Ipek", blisko povezane sa muslimanskim sveštenikom u egzilu u SAD Fetulahom Gulenom, preneo je "Rojters".
Policija pretražuje prostorije Grupe, u glavnom gradu Ankari. Grupa posluje u oblasti rudarstva, energetike i medija, prenosi Tanjug.

Kanal NTV navodi da je sveštenik Fetulah Gulen oštri kritičar i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protivnik turskog predsednika Redžela Tajipa Erdogana.
Krajem pošle godine policija je uhapsila više desetina ljudi u racijama u medijima povezanim sa Gulenom. Postoje sumnje da je Gulen organizovao i da upravlja terorističkom organizacijom.
Erdogan Gulena optužuje da je uspostavio paralelne strukture u državi preko njegovih pristalica u pravosuđu, policiji i drugim institucijama, kao i da vrši uticaj putem medija.
Britanska agencija navodi da su ostali bezuspešni njeni napori da dobije komentar kompanije ili policije.
Ankara je za nekadašnjim saveznikom a sada rivalom Erdogana izdala krajem prošle godine nalog za hapšenje, ali analitičari smatraju da je to u znatnoj meri simbolički potez, jer Vašington ne namerava da izručuje Gulena Turskoj, navodi Bi-Bi-Si.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.