Policija Crne Gore presekla lanac krijumčara droge, uhapila 21 osobu

Izvor: Blic, 30.Maj.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Crne Gore presekla lanac krijumčara droge, uhapila 21 osobu

Crnogorska policija uhapsila je juče 21 osobu zbog sumnje da su deo dve kriminalne grupe krijumčara droge na teritoriji Crne Gore i van nje, potvrdila je policija u Podgorici.

Među uhapšenima je i osumnjičeni za paljenje službenog vozila šefa odseka policije za borbu protiv droge, u aprilu prošle godine u Podgorici.

Policija je uhapsila 21 osobu na teritoriji Podgorice, Tuzi i Berana, a koje tereti da su krijumčarili drogu na teritoriji Crne Gore i van nje, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na konferenciji za medije u Podgorici.

Među uhapšenima je i Mirko Janković iz Podgorice, osumnjičen da je u aprilu prošle godine u Podgorici zapalio službeno vozilo načelnika Odseka za borbu protiv droge Dejana Kneževića.

Policija je od uhapšenih u današnjoj akciji oduzela pet kilograma marihuane, tri pištolja, jednu lovačku pušku, oko stotinu komada metaka, dve radio veze, više mobilnih telefona i SIM kartica i 65 ličnih karata.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović je novinarima kazao da će krivična prijava biti podneta protiv još sedam osoba, od kojih je za četvoro raspisana poternica.

On je objasnio da su krijumčari otkriveni u okviru istrage paljenja vozila šefa odseka policije za borbu protiv droge, otvorena aprila prošle godine, te da ih je ona dovela do "razotkrivanja dve organizovane kriminalne grupe, koje su se, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bavile nabavkom i distribucijom opojnih droga na teritoriji Crne Gore i na međunarodnom planu".

Stojanović je naveo da je od aprila do danas, u okviru akcije čiji je radni naziv "Šado", presečeno nekoliko krijumčarskih kanala i zaplenjeno 77 kilograma marihuante tipa skank.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.