Policajci uhapšeni zbog ubistva mladića u Kašmiru

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci uhapšeni zbog ubistva mladića u Kašmiru

Dva policajca uhapšena zbog ubistva tinejdžera tokom protesta u Kašmiru, problematičnom regionu Indije.

Preliminarnom istragom utvrđeno je da je jedan policajac naredio drugom da otvori vatru na demonstrante koji su ih gađali kamenicama tokom protesta u subotu u selu Narbal, "kršeći utvrđenu standarnu operativnu proceduru", prenosi Beta.

Porodica ubijenog mladića, koji ima oko 15 godina, tvrdi, međutim, da su ga vlasti privele i da su ga ubile na ulici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Indijske vlasti se suočavaju sa sve većim nezadovoljstvom separatista, posle hapšenja njihovog lidera Masarata Alama u petak, na osnovu optužbi za predvođenje antiindijskih protesta u regionu. Alam je ponovo uhapšen samo nekoliko sedmica pošto je oslobođen iz zatvora posle pet godina, po istim optužbama.

Posle dva dana protesta i sukoba demonstranata i policije, danas je u Kašmiru bilo uglavnom mirno, a policija i vojnici su na ulicama Srinagara pretraživali vozila i proveravali građane.

Kašmir, s većinskim muslimanskim stanovništvom, podeljen je između Indije i Pakistana. Od velike pobune 1989. nekoliko pobunjeničkih grupa traže da region dobije nezavisnost ili da se pripoji Pakistanu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.