Pokrenuta velika operacija hvatanja napadača na autobuse u Pakistanu

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta velika operacija hvatanja napadača na autobuse u Pakistanu

Pakistanske bezbednosne snage pokrenule su danas veliku operaciju hvatanja napadača koji su oteli dva autobusa i ubili najmanje 19 putnika - pakistanskih Paštuna na jugozapadu Pakistana.

Ministar unutrašnjih poslova provincije Balučistan Sarfaraz Bugti rekao je da se nasilje dogodilo juče na jugozapadnu te provincije kada su napadaci postrojili putnike, pustili Balučistance, a odveli 25 Paštuna - šest oslobodili i 19 ubili, prenela je agencija AP.

Na stotine pakistanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Paštuna otpočeli su protest posle napada na autobuse i otmicu putnika navodeći da odbijaju da ih danas sahrane dok vlada ne garantuje njihovu zaštu.

Demonstranti su postavili 16 sanduka sa telima mrtvih ispred kuće guvernera u gradu Kveta.

Lokalni lider Paštuna Alah Dad rekao je za agenciju AP da su mu preživeli rekli da su videli kako napadači odvajaju putnike Paštune od ostalih i da su onda napadači otvorili vatru i ubili najmanje 19 njih, a šest ostalih su spašeni kasnije.

"U čemu je krivica putnika Paštuna koji su ubijeni u napadu na autobuse. Želimo uveravanja od vlade da će biti uhapšeni napadači i da će biti kažnjeni", rekao je Dad.

AP prenosi privatni satelitski informativni kanal Geo TV koji je emitovao intervju sa muškarcem identifikovanim kao borac, koji je rekao da su napadači nosili uniforme snaga bezbednosti što se poklapa sa Dadovim rečima koji je naveo da su napadači proveravali lične karte putnika da bi utvrdili nacionalnost putnika, pre ubistrva nekolicine putnika iz dva autobusa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.