Pogubljeni ekstremisti u Pakistanu

Izvor: VOA, 19.Dec.2014, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubljeni ekstremisti u Pakistanu

Vojni izvori u Pakistanu saopštili su da su dvojica ekstremista pogubljena danas, dok vlasti pojačavaju svoj odgovor na masakr 149 civila, većinom školske dece u Pešavaru.

Zvaničnici su naveli da su Agel, koji se vodi sa jednim imenom i koji je poznat i kao Doktor Usman i Aršad Mahmud, obešeni u zatvoru Faisalbad.

Njih dvojica proglašeni su krivim na vojnom sudu zbog organizovanja napada na vojne baze, pokušaj atentata na bivšeg predsednika Perveza Mušarafa >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << i na gostujući kriket tim iz Šri Lanke.

Pogubljenje se dogodilo samo dan nakon što je premijer Navaz Šarif povukao nezvanični moratorijum na smrtnu kaznu kao odgovor na napad na školu.

Pakistan je inače počeo treći dan žalosti za žrtvama napada na školu zasedom u kojoj je ubijeno najmanje 50 ekstremista u Kajberu u blizini avganistanske granice. Još osmoro je ubijeno u provinciji Balučistan, uključujući jednog višeg talibanskog komandanta.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.