Poginuo palestinski zvaničnik u napadu Izraela

Izvor: VOA, 24.Avg.2014, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo palestinski zvaničnik u napadu Izraela

U cljanom napadu na rukovodstvo Hamasa u Pojasu Gaze, izraelska vojska je saopštila da je u jednom automobilu ubijen Mohamed al Gul, samo nekoliko dana posle drugog napada u kojem su ubijena trojica komandanata Hamasa.

Izrael opisuje Gula kao "važnog igrača Hamasa" koji je pomogao da se prebaci novac za izgradnju terorističke infrastrukture u Gazi,  uključujući tunele koje su ekstremisti Hamasa koristili za ulazak u jevrejsku državu radi napada. Očevici navode da su u njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << pogodjenim kolima pronadjeni američki dolari.

Gul je medju 12 Palestinaca ubijenih kada je Izrael danas pokrenuo 27 napada na tu enklavu pod kontrolom Hamasa.

Izraelska vojska saopštava da je Hamas ispalio 50 raketa na Izrael, ali nije bilo izveštaja o žrtvama. Tri osbe su ranjene u napadu Hamasa u blizini glavnog graničnog prelaza Erez.

U međuvremenu, rakete sa sirijske teritorije pale su na otvorene oblasti Golanske visoravni koje su pod kontrolom Izraela. Nije bilo neposrednih izveštaja o žrtvama i nije bilo jasno ko je ispalio te rakete.

Egipat apeluje na Izraelce i Palestince da prihvate trajni prekid vatre i vrate se indirektnim pregovorima u Kairu dok dve strane nastavljaju medjusobno bombardovanje.

Palestinski funkcioneri navode da će razmotriti apel za prekid vatre dok Izrael još uvek nije odgovorio.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

UŽIVO DAN 49 PALESTINCI: Egipat predložio novi prekid vatre, ako Izrael hoće hoćemo i mi

Izvor: Kurir, 25.Avg.2014, 12:39

KAIRO/TEL AVIV - Egipatski posrednici predložili su novi prekid vatre u Pojasu Gaze, da se otvore granični prelaze na toj blokiranoj palestinskoj teritoriji i omogući dostavljenje pomoći i građevinskog materijala, rekao je jedan visoki palestinski zvaničnik...Palestinci, uključujući članove...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.