Podgorica: Policija pretresa građane i automobile na ulicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2017, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Policija pretresa građane i automobile na ulicama

Na ulicama Podgorice pojačano je prisustvo policije koja, pod punom opremom, sprovodi pojačanu kontrolu posle serije bombaških napada.

Pojačanoj kontroli i prisustvu pripadnika interventne i posebne jedinice policije koja je patrolirala u više delova Podgorice, pretresala građane i automobile, prethodile su ostavke i smenjivanje dela čelnika Policije.

U poslednjih mesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada pginule dve i teško ranjene još dve osobe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnelo je ostavke ili je smenjeno posle najnovijih eksplozija koje se pripisuju "mafijaškim obračunima".

Ostavke su podneli šefovi Kriminalističe policije i Odseka za obezbeđenje ličnosti, a smenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru, i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

Bar i Kotor su poslednjih godina mesta obračuna zavađenih kriminalnih bandi što se poslednjih meseci preselilo i u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je sinoć podgoričkoj televiziji "Vijesti" da su "javni red , mir i sigurnost građana ugroženi".

"Najnoviji događaji u Podgorici i prethodni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organizovanim kriminalom", rekao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da kadrovske promene u policiji "unose novu energiju koja bi trebalo da dovede do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.