Pod sloganom “Znanje je moć – čuvaj svoje srce” u srpskoj prestonici obeležen je SVETSKI DAN SRCA!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pod sloganom “Znanje je moć – čuvaj svoje srce” u srpskoj prestonici obeležen je SVETSKI DAN SRCA!

Svetski dan srca pod sloganom "Znanje je moć – čuvaj svoje srce" u organizaciji Udruženja kardiologa Srbije (UKS) obeležen je u Mikser hause-u spektakularnom manifestacijom kojom se Beograd na najbolji način uključio u kampanju Svetske zdravstvene organizacije i Svetske federacije za srce.

Ovim povodom, održana je i konferencija za novinare na kojoj su se medijima obratili predsednik Udruženja kardiologa Srbije, profesor dr Branko Beleslin, kao i predsednik opštine Vračar i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << bivši predsednik Udruženja kardiologa Srbije, profesor dr Milan Nedeljković. Skup je održan pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i Ministarstva zdravlja.

Foto: Promo

Predstavljajući rezultate najnovije ankete o kardiovaskularnom zdravlju nacije, domaćin manifestacije, profesor dr Branko Beleslin je rekao:

- Obeležavanjem Svetskog dana srca ukazujemo svim građanima, ali i stručnoj javnosti na značaj prevencije od kardiovaskularnih bolesti koje su vodeći uzrok smrtnosti, kako u Srbiji, tako i u svetu. Iako na prevenciju treba misliti stalno, ovom manifestacijom želimo da skrenemo paznju i da utičemo na smanjenje bolesti srca i krvnih sudova. Drago nam je što smo građanima pružili mogućnost da na jednom mestu dobiju savete i preporuke od naših najeminentnijnih kardiologa.

Foto: Promo

U okviru manifestacije, posetioci su na 11 štandova nazvanim simbolično "Put zdravlja" mogli da izračunaju pojedinačan kardiovaskularni rizik, kao i stanje kardiovaskularnog zdravlja prema tablicama Evropskog udruženja kardiologa.

Foto: Promo

Kao tri grandiozna srca Beograda, u jarko crvenoj boji sijali su Avalski toranj, Most na Adi i Palata Albanije. Velelepni simboli prestonice svetleli su povodom Dana srca pulsirajuci i duh metropole po ugledu na gradove širom sveta. Ovim je Srbija izabrana za jednu od evropskih zemalja u kojoj se na ovakav simboličan način skreće pažnja na bolesti srca.

(Telegraf.rs/PR)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.