Počelo suđenje Pink panteru iz Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2016, 05:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Pink panteru iz Srbije

Veljku M. (33) iz Srbije pred Zemaljskim sudom u Hanoveru počelo je suđenje zbog optužbe da je prošle godine učestvovao u pljački juvelirnice u centru Hanovera. Veljka tužilaštvo tereti za kidnapovanje, pljačku i pokušaj ubistva, a sudeći prema stilu rada i iskazanoj brutalnosti prilikom pljačke, istražitelji veruju da su razbojnici iz Hanovera deo međunarodne bandi Pink panter, čiji se konci vuku iz Srbije i Crne Gore.

U pljački zlatare u Hanoveru učestvovala su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trojica maskiranih muškaraca koja su kidnapovala 73-godišnju ženu zaposlenu u juvelirnici. Ona je oteta iz kuće u kojoj je stanovala u gradskoj četvrti Empelde na periferiji Hanovera. Razbojnici su zahtevali da im oda šifre za otvaranje sefova i ulaznih vrata, preteći joj sve vreme pištoljem i nožem i govoreći da će joj izvaditi oči i odseći prste!

- Bila sam strašno uplašena i čudim se da sam se uopšte setila da pravilno izdiktiram te brojeve - ispričala je 73-godišnjakinja na suđenju.

Međutim, razbojnicima brojevi nisu puno pomogli jer su nepažnjom aktivirali alarm, pa je policija za tren stigla pred zlataru. Trojica pantera uspela su da pobegnu automobilom, a Veljka M. je policija savladala prilikom pokušaja da na semaforu, koristeći crveno svetlo za automobile, na silu uleti u jedno vozilo koje je čekalo da se upali zeleno. Veljko je u momentu pljačke imao kosu i bradu, ali ga je prodavačica prepoznala, iako se optuženi pojavio u sudnici potpuno obrijane glave.

"Hanoverše prese" piše da je na početku suđenja Veljkov advokat odbacio deo optužbe koji tereti Veljka M. za pokušaj ubistva, a optuženi je odbio da se izjasni o optužnici.

Pink panteri su međunarodna banda koju čini nekoliko stotina članova, od kojih je najviše iz Srbije i Crne Gore. Odgovorni su za neke od najsmelijih i najglamuroznijih pljački širom sveta, od kojih se pljačka u Japanu smatra za najveću i najuspešniju. Neke bezbednosne agencije smatraju da su Pink panteri odgovorni za pljačku nakita vrednijeg od 500 miliona dolara. Zvaničnici Interpola kažu da je proteklih godina uhapšeno 25, a da se istraga vodi protiv 400 pripadnika ili saučesnika Pink pantera.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.