Počela istraga zločina u Gazi

Izvor: Kurir, 13.Avg.2014, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela istraga zločina u Gazi

Izraelske vlasti osudile formiranje tima za koji smatraju da neće biti objektivan

TEL AVIV - Ujedinjene nacije su imenovale međunarodnu komisiju sastavljenu od tri stručnjaka radi istrage kršenja ljudskih prava i ratnih zločina počinjenih u izraelskoj vojnoj ofanzivi na Pojas Gaze.

Izraelske vlasti oštro su osudile formiranje tima UN, za koji smatraju da neće biti objektivan, ističući da će zaključci u izveštaju biti unapred napisani >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i da im samo nedostaju potpisi. Međutim, palestinski Hamas pozdravio je imenovanje međunarodne komisije.

- Pozdravljamo odluku da se osnuje komitet za istragu ratnih zločina koje je Izrael počinio protiv Gaze i apelujemo na nju da počne da radi što je pre moguće - rekao je portparol Hamasa Sami Abu Zuhri.

Istovremeno, pregovori o trajnijem zatišju u sukobu Izraela i Palestinaca su u zastoju jer postoji veliki jaz između te dve strane.

- Te razlike tek treba da se premoste - saopštili su izraelski mediji.

(S. S.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.