Pobednicima Kupa Matematičke gimnazije uručene medalje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednicima Kupa Matematičke gimnazije uručene medalje

Takmičenja mladih talenata, kao što je Kup Matematičke gimnazije, ne samo da podižu nivo znanja naših učenika već i omogućavaju saradnju talentovanih mladih ljudi Srbije sa talentovanim učenicima iz drugih zemalja, kao i sjajnu promociju Srbije u međunarodnim okvirima, izjavila je državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Na završnoj svečanosti Kupa Matematičke gimnazije, koja je održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Domu Narodne skupštine, direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović uručio je Zahvalnicu Tatjani Matić "na nesebičnoj podršci koju godinama pruža našim mladim talentima i dugogodišnjoj uspešnoj saradnji Matematičke gimnazije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija".

"U ime Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i ministra, Rasima Ljajića, čestitam budućim uspešnim naučnicima i poslovnim ljudima na ostvarenim rezultatima. Vi ste elita nauke i budućeg informaciono-tehnološkog sektora", istakla je Matićeva.

Ona je podsetila da je jedan od prioriteta Ministarstva unapređenje obrazovanja pomoću primene novih tehnologija, koji se sprovodi i kroz podršku i podsticanje razvoja nastavnog programa, naročito u oblasti prirodnih i tehničkih nauka, odnosno informatike i računarstva, kao i kroz pokroviteljstvo programa kao što je Kup matematičke gimnazije koji Ministarstvo podržava od samog početka.

"Posebno želim da čestitam organizatorima na ostvarenom cilju da ovo takmičenje postane tradicionalno. Već četvrtu godinu zaredom Matematički kup ima sve veći broj prijavljenih takmičara, čime podiže ugled ne samo Matematičke gimnazije kao škole od posebnog nacionalnog interesa, već i naše države, s obzirom na veliki broj takmičarskih ekipa iz cele Evrope. Nadam se da ćemo i sledeće godine zajednički okupiti još više mladih talenata iz još većeg broja zemalja", zaključila je Matićeva, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Učesnike je pozdravio i predsednik SANU Vladimir Kostić, poručivši mladim takmičarima da svoj talenat moraju i dalje da razvijaju posvećenošću nauci i radom.

Međunarodno takmičenje iz matematike, fizike i informatike, u organizaciji Matematičke gimnazije i pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, od 27. juna okupilo je oko 140 učenika do 16 godina starosti iz cele Evrope.

Najboljim matematičarima, timu Srbija-3 Matematičke gimnazije pehar je uručila Tatjana Matić, u oblasti fizike pobedila je takođe ekipa Srbija-3, a u oblasti informatike ekipa Rumunija-3.

Najboljim takmičarima uručene su i medalje i nagrade.

Na ovogodišnjem Kupu Matematičke gimnazije učestvovalo je 25 ekipa iz 13 zemalja - Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Italije, Nemačke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Ruske Federacije, Srbije, Slovenije, Švedske i Velike Britanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.