Plotnicki: Broj poginulih primiče se brojnosti kijevskih snaga u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plotnicki: Broj poginulih primiče se brojnosti kijevskih snaga u Donbasu

30.06.2015. -

Kijevske snage još nemaju američki blagoslov i naredbu da započnu pravi rat, da po treći put pokušaju da slome Donjecku i Lugansku Republiku.  Ali, sa druge strane redovno se vrše noćni napadi i granatiranja gradova i naselja.

Tako je i noćas Gorlovka ponovo bila na meti artiljerije kijevskih snaga iz pravca Maiorska.

Istovremeno je otvorena vatra po Petrovskom rejonu Donjecka.

Predsednik Luganske Republike Igor Plotnjicki je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da kijevski režim još pokušava da isprovocira rat. Odnosno: da neprekidno provocira Lugansku i Donjecku Republiku na uzvratne mere većeg obima koje bi iskoristio za ulazak u rat.

„Ukrajina nas sa svakim danom sve više provocira zato što više nema nikakvih argumenata, pa je za njenu vlast jedini izlaz  – i politički i ekonomski – da otpočne rat” – podvukao je Plotnjicki.

Istovremeno je ukazao da se broj poginulih u dosadašnjim ratnim dejstvima u Donbasu približio brojnom stanju kijevskih snaga. Precizirao je da je Petar Porošenko pre neki danas ponosno izjavio da u Donbasu drži 60.000 vojnika, a Nemačka je nedavno ukazala da je u Donbasu već poginulo preko 50.000 ljudi.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.