Plenković: Ne obavezuje nas arbitraža; Cerar: Istorijska odluka

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Ne obavezuje nas arbitraža; Cerar: Istorijska odluka

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da Zagreba objavu presude o teritorijalnom sporu sa Slovenijom dočekuje u skladu s odlukom Sabora iz jula 2015 - da Hrvatska izađe iz procesa arbitraže i da ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda.

"Na taj način i očekujemo taj čin (presude) koji će biti 29. juna popodne. Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom o svim otvorenim pitanjima, uključujući i pitanje granice", izjavio je večeras Plenković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi Hina.

Hrvatska agencija prenosi da je slovenački premijer Miro Cerar prethodno izrazio zadovoljstvo najavom arbitražnog suda da će 29. juna objaviti odluku u vezi rešenja slovenačko-hrvatskog graničnog spora i kazao da je njegova vlada spremna da tu odluku sprovede.

"Presuda arbitražnog suda o našoj granici sa Hrvatskom od velike je važnosti, reč je o istorijskoj odluci za obe države", kazao je Cerar i dodao da će njegova vlada odluku arbitara poštovati i da to očekuje i od Hrvatske.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Plenković i Cerar izrazili (ne)zadovoljstvo uoči odluke o Piranskom zalivu

Izvor: RTS, 20.Jun.2017

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da Zagreb ni na koji način neće biti vezan presudom Arbitražnog suda o teritorijalnom sporu sa Slovenijom, dok slovenački premijer Miro Cerar navodi da je reč o istorijskoj odluci. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.