Pilot heroj u senci Andreasa Lubica

Izvor: RTS, 31.Mar.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilot heroj u senci Andreasa Lubica

Patrik Zondhajmer, čovek koji je pokušao da spase putnike i posadu "Džermanvingsa", kao da je ostao u senci Andreasa Lubica, koga mediji optužuju da je 24. marta namerno srušio avion, piše "Raša tudej".
"Otvori ta prokleta vrata! Za ime boga, otvori vrata", bile su poslednje reči kapetana Patrika Zondhajmera zabeležene na snimku u crnoj kutiji, dok je očajnički molio kopilota da mu dozvoli da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrati u kokpit, piše Raša tudej, prenosi Tanjug.

Zondhajmerove molbe su ostale neuslišene, nakon čega je pokušao da razvali vrata sekirom.
Avion se spuštao desetak minuta, koji mora da su Zondhajmeru delovali kao večnost, ali nedovoljno dugo za spasavanje putnika i posade aviona, navela je RT.
Zondhajmer (34) je ranije, tokom deset godina, bio kapetan dugih letova u "Lufthanzi" i njenoj filijali, kompaniji "Kondor". Imao je više od 6.000 časova leta na avionima tipa A-320.
U maju prošle godine je odlučio da leti za niskotarifnu filijalu "Lufthanze", kompaniju "Džermanvings", jer je tako mogao da radi kraće ture i provodi više vremena sa suprugom i dvoje dece.
Rukovodilac vrtića koji pohađaju njegova deca, šestogodišnja ćerka i trogodišnji sin, opisuje Zondhajmera kao "otvorenog čoveka, punog entuzijazma, spremnog da pomogne, koji je zračio srećom".
Bivši kolega je Zondhajmera opisao kao jednog od najboljih pilota. "Bio je veoma pouzdan. Sto posto sam siguran da je učinio sve što je moguće (da spase ljude u avionu)."
Na društvenim mrežama su sve učestaliji apeli da se pamti heroj (Zondhajmer), a ne Lubic, piše Raša tudej.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.