Petrov: Most će glasati za opoziv Karamarka

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2016, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrov: Most će glasati za opoziv Karamarka

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je da su, na njegov predlog, poslanici, ministri i članovi Nacionalnog veća Mosta odlučili da u Saboru glasaju za opoziv šefa HDZ-a s mesta potpredsednika Vlade zbog političke odgovornosti.

Petrov je, u intervjuu za "Jutarnji list", na pitaje da li Karamarko treba da podnese ostavku, rekao da bi bilo dobro da se povuče iz izvršne vlasti zbog svoje političke odgovornosti i jer predstavlja teret za Vladu.

Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je da je dobio informacije da postoji "prejaka veza" između kruga ljudi bliskih Karamarku i Josipa Petrovića, konsultanta mađarske naftaške firme MOL, što Petrov smatra "apsolutno neprirodnim", jer je Karamarko prvi potpredsednik Vlade, te je "jasno da tu postoji politička odgovornost".

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Miro Kovač (HDZ) je izjavio danas da, ako bi članovi Vlade iz Mosta bili za opoziv, to bi značilo da imaju isti stav kao SDP i Zoran Milanović, "što bi bilo neprirodno".

Kovač pretpostavlja da se to neće dogoditi, a u intervjuu za RTL je rekao i da će HDZ "biti protiv te igrice koja je došla iz SDP-a" i da bi "bilo logično da naši partneri iz Mosta budu na našoj liniji".

Karamarkov opoziv, odnosno glasanje o poverenju, traže poslanici SDP-a i Silvano Hrelja iz HSU, koji smatraju da je prvi potpredsednik Vlade zbog poslovne povezanosti firme "Drimia" njegove supruge Ane, s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića, u sukobu interesa i da je u vezi s fizičkim i pravnim licima "čiji su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana".

Oni smatraju da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko, kao prvi potpredsednik Vlade, donosi objektivne i nepristrasne odluke, u interesu Hrvatske i njenih građana. O predlogu za opoziv Karamarka Sabor mora da odluči najkasnije za 30 dana.

Vlada bi u petak, kada ističe rok, trebalo da se na telefonskoj sednici izjasni o tom zahtevu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Petrov: Most za opoziv vicepremijera Karamarka

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2016

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je danas da su, na njegov predlog, poslanici, ministri i članovi Nacionalnog veća Mosta odlučili da u Saboru glasaju za opoziv šefa HDZ-a s mesta potpredsednika Vlade zbog političke odgovornosti...Petrov je u intervjuu za "Jutarnji list", na pitaje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.