Pentagon se nada da će Rusija ispuniti obaveze tokom vojnih vežbi

Izvor: Vostok.rs, 26.Avg.2016, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon se nada da će Rusija ispuniti obaveze tokom vojnih vežbi

SAD očekuju da će Rusija ispuniti svoje obaveze prema susednim zemljama u vezi sa najavljenom iznenadnom proverom borbene gotovosti svojih oružanih snaga, izjavila je portparolka Pentagona Mišel Baldansa.

„Videli smo saopštenje da je ruska vojska objavila iznenadne vojne vežbe. Nadamo se da će Rusija ispuniti sve odgovarajuće obaveze u skladu sa postojećim dogovorima i obezbediti susedima potrebne garancije i informacije o obimu i prirodi tih dejstava“, rekla je ona. Iznenadna provera borbene gotovosti koja je počela u četvrtak predstavlja najveće vojne vežbe u Rusiji za poslednjih godinu i po dana. Vežbe se odnose na Južnu, Zapadnu i Centralnu vojnu oblast, Severnu flotu i vrhovne komande vazduhoplovstva i padobranskih jedinica.

Vežbe će se održati od 25. do 31. avgusta.   Zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov izjavio je da se vojne vežbe izvode uz strogo poštovanje Bečkog sporazuma, u okviru kojeg države-članice OEBS-a razmenjuju informacije o vojnim snagama, planiranju odbrane i vojnim budžetima.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.