Papa proglasio pet novih kardinala

Izvor: Blic, 29.Jun.2017, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa proglasio pet novih kardinala

Papa Franja juče predvodi ceremoniju u crkvi Svetog Petra na kojoj se proglašavaju pet novih kardinala.

Trojica novih kardinala čija imena su objavljena prošlog meseca su iz zemalja u razvoju, Malija, Laosa i Salvadora. Dvojica su nadbiskup iz Španije i biskup iz Švedske, gde su Katolici manjina među hrišćanima.

Ovim se potvrđuje pažnja koju papa pridaje i najmanjim i najudaljenijim katoličkim zajednicama u Africi i Aziji, ali i u Evropi.

Mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << među kardinalima juče su zauzeli i nadbiskup Bamaka Žan Zerbo, koga je papa Franja izabrao prošlog meseca da bude prvi kardinal iz siromašnog Malija.

Neki evropski mediji su spekulisali da Zerbo koji je slabog zdravlja možda neće da se pojavi posle novinskih izveštaja koji su ga imenovali kao jednog od tri sveštenika iz Malija koji imaju bankovne račune u Švajcarskoj.

Papa Franja, prvi papa Jezuita rekao je da želi da katolička crkva bude siromašna i za siromašne.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.