Papa krenuo u šestodnevnu posetu Africi

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2015, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa krenuo u šestodnevnu posetu Africi

Papa Franja krenuo je jutros iz Rima na svoje prvo putovanje u Afriku tokom koga će posetiti Keniju, Ugandu i Centralnoafričku Republiku.

Papa Franja će tokom šestodnevnog boravka u Africi uputiti poruku mira, pravde i medjuverskog dijaloga kao u vrlo napetoj atmosferi u svetu zbog borbe protiv džihadizma.

Ovo je jedanaesto putovanje pape van Italije od kada je izabran u martu 2013. Papa Franja (78) nikad ranije nije bio u Africi.

Za prvu posetu afričkom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kontinentu izabrao je dve zemlje u kojima se govori engleski u istočnoj Africi, Keniju i Ugandu i jednu u kojoj se govori francuski, Centralnoafičku Republiku.

Kenijska vlada proglasila je za sutra nacionalni praznik, a papa Franja služiće misu u glavnom gradu Najrobiju. Na misi, u kampusu univerziteta u Najrobiju, očekuje se 1,4 miliona ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.