Papa doputovao u Centralnoafričku republiku

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa doputovao u Centralnoafričku republiku

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja doputovao je danas u Bangui iz Kampale u okviru turneje po afričkim zemljama, javila je agencija Frans pres na licu mesta.

Papu je na aerodromu dočekala predsednica Centralnoafričke Republike Katrin Samba Panza, kao i nekoliko hiljada vernika. Franjina dvodnevna poseta zemlji održava se pod visokim stepenom bezbednosti snaga UN i lokalnih snaga bezbednosti.

Portparol Vatikana Federiko Lombardi izjavio je sinoć da papa neće menjati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoj program posete u nedelju i ponedeljak u Centralnoafričkoj Republici u okviru bezbednosnih mera u toj zemlji.

Franja u ponedeljak bi trebalo da poseti veliku džamiju u glavnom gradu Centralnoafričke Republike i da održi misu u jednom sportskom centru.

Papina poseta toj zemlji je najrizičnija u okviru afričke turneje jer se u toj zemlji nalaze mirovne snage afričkih zemalja i Francuske koje pokušavaju da zaustave sve ozbiljnije versko nasilje u Centralnoafričkoj Republici, u kojoj se sukobljavaju hrišćani i muslimani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.