Papa Franja: Mahmud Abas anđeo mira

Izvor: VOA, 16.Maj.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja: Mahmud Abas "anđeo mira"

Papa Franja se sastao sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom u Vatikanu.

Papa Franja sastao se danas sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, nekoliko dana pošto je Vatikan saopštio da se priprema da uskoro potpiše prvi sporazum sa Palestincima.

Papa je predsednika Abasa nazvao "andjelom mira" tokom dvadesetominutne privatne audijencije u Vatikanu.

Dve strane su izrazile zadovoljstvo povodom "dogovora postignutog na osnovu teksta sveobuhvatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sporazuma" izmedju Vatikana i države Palestine o "brojnim osnovnim aspektima bitisanja i aktivnosti Katoličke crkve u Palestini" navela je u saopštenju Sveta Stolica.

Izrael je sa negodovanjem komentarisao novosti o ovom dogovoru uz saopštenje "da takav razvoj dogadjaja ne unapreduje mirovni proces i udaljava palestinsko rukovodstvo od povratka direktnim bilateralnim pregovorima".

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.