Papa Franja: Dijalogom do pomirenja dve Koreje

Izvor: VOA, 14.Avg.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja: Dijalogom do pomirenja dve Koreje

Po dolasku u Seul, Franja se sastao sa južnokorejskom predsednicom Park Geun-hje.

Zatim je na engleskom jeziku, što je retkost za poglavare rimokatoličke crkve, koji govore španski - Franja poručio da se diplomatija zasniva na dijalogu, a ne na optužbama i pretnjama.

On je istakao da će južnokorejska “potraga za mirom” doneti stabilnost čitavom regionu. Predsednica Park je izjavila da bi i Severna i Južna Koreja trebalo da se “oslobode strahova i nuklearnog oružja” >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << i koncentrišu na ponovno ujedinjenje. Ona je zahvalila papi na molitvama i održavanju “mise za mir i pomirenje” tokom posete Seulu.

Dok je papin avion jutros sletao u Seul, Severna Koreja ispalila je prvi od pet projektila u Japansko more. Predstavnici ministarstva odbrane u Seulu kažu da su projektili lansirani iz lučkog grada Vonsan, i da su prešli putanju od 220 kilometara pre nego što su pali u okean nadomak istočne obale Južne Koreje.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.