Palestinci odbrusili: Ne odstupamo pred Izraelom!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci odbrusili: Ne odstupamo pred Izraelom!

Palestinski premijer Rami Hamdalah odbacio je u utorak izraelski predlog o direktnim pregovorima, umesto multilateralne francuske mirovne incicijative, ocenivši da je reč o pokušaju "kupovine vremena".

- Malo je vremena. (Izraelski premijer Benjamin) Netanijahu pokušava da kupi vreme, ali ovoga puta neće pobeći međunarodnoj zajednici - rekao je Hamdalah nakon sastanka sa francuskim premijerom Manuelom Valsom, koji boravi u poseti Izraelu i na palestinskim teritorijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Netanijahu je odbio multilateralnu francusku mirovnu inicijativu nakon susreta sa svojim francuskim kolegom, i predložio direktne razgovore sa predsednikom Palestine Mahmudom Abasom u Parizu.

Francuski premijer Manuel Vals rekao je Netanijahu da će razgovarati sa predsednikom Fransoa Olandom o njegovom predlogu, javljaju svetske agencije.

Francuska incijativa podrazumeva održavanje sastanaka ministara spoljnih poslova iz niza zemalja 3. juna, među kojima je i državni sekretar SAD Džon Keri, ali bez prisustva ministara Izraela i Palestine. Međunarodna konferencija bi, potom, bila održana na jesen, kada bi prisustvovali i predstavnici Izraela i Palestine.

Cilj je da se obnove pregovori koji bi na kraju doveli do stvaranja palestinske države. Pregovori između Izraelaca i Palestinaca su u zastoju od aprila 2014. godine kada je propala inicijativa koju su predvodile SAD.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.