Palestina u UN - Rusija za, SAD protiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestina u UN - Rusija za, SAD protiv

NJUJORK -

Američki predsednik Barak Obama danas će zatražiti od predsednika palestinske samouprave Mahmuda Abasa da odustane od zahteva za priznanje palestinske države u Savetu bezbednosti kako bi se kvartetu za Bliski istok dala još jedna mogućnost da pronađe rešenje kojim bi, uz Palestince, bio zadovoljan i Izrael, javlja BBC.

Rusija je pak objavila da će podržati zahtev palestinske države >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za prijem u Svetsku organizaciju. Pomoćnik ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov izjavio je ruskim novinarima u Njujorku da će Palestinci zahtev podneti prekosutra.

Palestinski ministar spoljnih poslova Rijad al-Malki izrazio je uverenje da će njegovo izaslanstvo osigurati minimum od devet glasova potrebnih da u Savetu bezbednosti UN dobiju podršku palestinskoj državnosti.

Za rezoluciju SB UN potrebno je devet od 15 glasova, ali su Sjedinjene Države već rekle da će uložiti veto, što bi sprečilo usvajanje.

Izraelski zvaničnici smatraju da će Palestinci imati teškoća da obezbede potreban minimalni broj glasova.

Na 66. godišnjem zasedanju Generalne skupštine u Njujorku, okupili su se državnici iz više od stotinu zemalja.

Ispred zgrade na Ist riveru, danas je podignuta zastava Nacionalnog prelaznog saveta, dok su se svetski lideri okupljali da razmotre međunarodnu podršku Libiji posle Gadafija.

Pitanje članstva palestinske države u Ujedinjenim nacijama je takođe važna tema koja će dominirati raspravom u Svetskoj organizaciji, preneo je Glas Amerike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SAD protiv Palestine u UN

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2011

Američki predsednik Barak Obama danas će zatražiti od predsednika palestinske samouprave Mahmuda Abasa da odustane od zahteva za priznanje palestinske države u Savetu bezbednosti kako bi se kvartetu za Bliski istok dala još jedna mogućnost da pronađe rešenje kojim bi, uz Palestince, bio zadovoljan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.