Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistanski službenik proteran iz Indije

Indija je saopštila da će proterati pakistanskog službenika Mehmuda Ahtara nakon što je nakratko bio uhapšen jer su kod njega pronađeni poverljivi odbrambeni dokumenti.

Policija Nju Delhija saopštila je da je Ahtar u protekle dve i po godine vrbovao indijske državljane da za gotovinu špijuniraju za pakistansku obaveštajnu službu "ISI".

- Policija je razbila špijunski lanac koji je vodio službenik pakistanskog Visokog komesarijata - kaže indijski zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ravindra Jadav.

Jadav je istakao da je Ahtar priveden juče i da su kod njega pronađeni dokumenti od indijskim snagama duž granice.

- Sastajali su se jednom mesečno na prethodno utvrđenoj lokaciji radi razmene dokumenata i novca. Ahtar je kasnije oslobođen - dodao je Jadav.

Indijski zvaničnik Subramanjam Džajšankar pozvao je šef pakistanskog Visokog komesarijata kako bi ga obavestio da će Ahtar biti proteran u roku od 48 časova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pakistan indijskog diplomatu proglasio nepoželjnom osobom

Izvor: Blic, 28.Okt.2016

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je indijski diplomata Sardžit Sing proglašen nepoželjnom osobom i da ima rok od 48 časova da napusti Pakistan...Sing je zvaničnik u indijskom Visokom komesarijatu u Pakistanu...Indija je nešto ranije saopštila da će proterati pakistanskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.