Izvor: B92, 02.Sep.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Ranjen ministar vera

Islambad -- Nepoznati napadači pucali su i ranili pakistanskog ministra vera Hamida Saeda Kazmija i ubili njegovog vozača, saopštili su pakistanski zvaničnici.

Napad se dogodio dok je ministar napuštao svoju kancelariju u Islamabadu, a prema rečima očevidaca dvojica napadača pobegli su na motociklima. Ministrov brat Mahzar Saed Kazmi je rekao da je uveren da iza napada stoje talibani, čiji je glasan protivnik bio Kazmi, navodeći da su dobijali pretnje.

U Pakistanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se dogodilo više napada iz odmazdi iza kojih stoje talibani i druge grupe povezane sa Al Kaidom, od raketnog napada američkih snaga 5. avgusta u kome je ubijen lider talibana Bajtula Mehsud.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U atentatu ranjen pakistanski ministar vera

Izvor: NaDlanu.com, 02.Sep.2009

ISLAMABAD, 2. septembra 2009. (Beta-AP) - Pakistanski ministar vera je ranjen u oružanom napadu na njegov automobil, saopštila je danas policija. Ministar Hamid Saed Kazmi je napadnut u blizini svog kabineta, u Islamabadu, a njegov vozač je poginuo. Hamid Kazmi je ranjen u noge i prebačen u bolnicu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.