PUTINE SLOBO: Gardijan uporedio ruskog predsednika sa Slobodanom Miloševićem

Izvor: Kurir, 02.Feb.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINE SLOBO: Gardijan uporedio ruskog predsednika sa Slobodanom Miloševićem

Britanski list Gardijan je u tekstu o krizi u Ukrajini uporedio ruskog predsjednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

“Putin je Milošević za bivši Sovjetski savez, podjednako loš, ali veći, a iza dimne zavese laži on želi da uspostavi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine“, navodi se na samom početku teksta.

Novinar Gardijana Timoti Garton Eš ističe da je Evropa prezauzeta situacijom oko Grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i pretnjom da bi ona mogla da napusti evrozonu, i da zbog toga dozvoljava da se na njenoj teritoriji dešava “druga Bosna“.

“Probudi se Evropo, ako si bar nešto naučila iz svoje prošlosti“, navodi Eš, uz dodatak da “Putin mora da bude zaustavljen“.

Eš je potom napravio još jedno poređenje Putina i nekadašnjeg predsednika Jugoslavije.

“Kao i Milošević, Putin je spreman da iskoristi svaki instrument koji mu ide na ruku, bez ikakvih granica. U njegovom ratu protiv zapada, on koristi teško naoružanje, ucene, sajber napade, sofisticiranu medijsku propagandu, tajne operacije...“.

Na kraju teksta Eš ističe da Putin stvara paranoju koja je nespojiva sa činjenicama, podsećajući na njegovu nedavnu izjavu datu studentima u Sankt Peterburgu, da ukrajinska vojska nije ukrajinska, već NATO legija.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.