PROZIVKE Kako su motorciklisti zavadili Rusiju i Poljsku

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROZIVKE Kako su motorciklisti zavadili Rusiju i Poljsku

Poljska ambasadorka u Rusiji Katažina Pelčinska Naleč pozvana je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, nakon što Varšava nije odobrila prolaz grupi ruskih motociklista "Noćni vukovi", izjavili su danas izvori iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Motociklisti su hteli da prođu rutom od Moskve do Berlina u čast 9. maja, Dana pobede na fašizmom.

"Poljska ambasadorka u Rusiji pozvana je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova jer je Poljska zabranila ulazak grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << motociklista", kaže izvor ruskoj novinskoj agenciji "RIA Novosti".

Poljska je na sličan način i prošle godine zabranila "Noćnim vukovima" da na putu ka Berlinu prođu kroz tu zemlju. Motociklisti su pokušali da dođu do Berlina radi obeležavanja 70 godina od kraja Drugog svetskog rata.

Tokom puta dugog 6.000 kilometara motociklisti su planirali da se zaustavljaju kod spomenika i grobova palih vojnika širom zapada Rusije, Belorusije, Poljske, Češke, Slovačke, Austrije i Nemačke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moskva-Poljska: Zatezanje zbog "Noćnih vukova"

Izvor: B92, 29.Apr.2016

Moskva -- Poljska ambasadorka u Moskvi pozvana je u Ministarstvo spoljnih poslova, a veruje se da je razlog odbijanje Varšave da u zemlju uđu bajkeri "Noćni vukovi"...Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je tu odluku Varšave nazvalo ciničnim i zlonamernim koja ima za cilj "namerno pogoršanje rusko-poljskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.