Izvor: Blic, 25.Jun.2017, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTESTI U VENECUELI Demonstranti probili ogradu vazduhoplovne baze, bezbednosne snage ispalile suzavac

Bezbednosne snage Venecuele ispalile su suzavac da bi rasterale grupu mlađih demonstranta koja je probila metalnu ogradu ispred vazduhoplovne baze u Karakasu.

#Venezuela: Venezuelans in the #Paraiso (#Caracas) blocked the road into the district for several hours today to protest state violence pic.twitter.com/dm8zIYz7tw

Demonstranti su bacali kamenice i zapalili vozila, a kako prenosi AP, neki od njih su i povređeni.

Sukobi su izbili posle mirnih masovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << demonstracija u blizini baze "Karlota" gde je nedavno ubijen 22-godišnji demonstrant.

Na njega je iz blizine pucao pripadnik nacionalne garde i pogodio ga gumenim mecima u grudi.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je, obraćajući se vojnicima u subotu, rekao da je uspeo da osujeti zaveru za njegovo svrgavanje, koja je, kako tvrdi, imala podršku SAD.

Pohvalio je vojsku što je uz njegovu socijalističku vladu.

Više od 70 ljudi je poginulo, a na stotine povređeno u protestima koji traju skoro tri meseca u Venecueli.

Demonstranti su i u petak blokirali ulice u Karakasu i drugim gradovima širom zemlje, u znak protesta zbog pogibije 22-godišnjeg Davida Valjenilje, 75. žrtve od početka protesta u ovoj zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol priznao je da je vojna policija ubila mladića, nakon što su mediji objavili snimke ubistva.

Demonstranti optužuju predsednika Madura za nestašicu hrane, lekova i osnovnih životnih proizvoda poput sapuna, pa čak i toalet papira i traže održavanje prevremenih izbora.

Proteste u Venecueli najčešće su pratili sukobi izemeđu demonstranata i policije, pa je do sada poginulo 75, povređeno više od 1.000 i uhapšeno više od 3.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Haos u Venecueli - Maduro poručuje: Ruši me Amerika!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2017

Bezbednosne snage Venecuele ispalile su suzavac da bi rasterale grupu mlađih demonstranta koja je probila metalnu ogradu ispred vazduhoplovne baze u Karakasu...Demonstranti su bacali kamenice i zapalili vozila, a kako prenosi AP, neki od njih su i povređeni...Sukobi su izbili posle mirnih masovnih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.