PROTESTI U ŠPANIJI 40.000 potpisa za manifest protiv rata, islamofobije i terorizma

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTESTI U ŠPANIJI 40.000 potpisa za manifest protiv rata, islamofobije i terorizma

Antiratne i antiterorističke demonstracije održane su danas u Madridu, Barseloni, Sevilji, Kadisu, Saragosi i dvadesetak drugih gradova Španije.

Demonstracijama u Madridu prisustvovali su predstavnici antiliberalne stranke Podemos  i drugih levičarskih stranaka, kao i predstavnici republičkih pokreta.

"Svako ko želi rat u Siriji i još više smrti i krvi, treba da obuče na sebe vojnu uniformu i ode na front", izjavila je za novinare Tereza Rodrigez, član Podemos-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Neimenovani predstavnik Udruženja muslimanske omladine pročitao je manifest kojim se osuđuju teroristički napadi u Parizu, aktivnosti organizacije ekstremista "Islamske države" i obećao da će muslimanska zajednica spriječiti širenje fanatizma, koji nema nikakve veze sa islamom, prenosi "Sputnjik".

Predstavnik Udruženja muslimanske omladine takođe je pozvao na zaustavljanje bombardovanja Sirije i Iraka i napomenuo da vazdušni napadi neće doneti mir u međunarodnoj zajednici.

Više od 40.000 ljudi potpisalo je manifest, koji ima za cilj borbu protiv terorizma, islamofobije i rata.

Međunarodna zajednica se trenutno nalazi na visokom stepenu pripravnosti zbog nedavnih tragičnih terorističkih napada u francuskoj prestonici i eksplozije i obaranja ruskog aviona erbas "A321" na Sinaju, kao i talasa napada u regionima širom sveta za koje odgovornost preuzimaju militantni ekstremisti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.