PROTEST ALBANACA U MAKEDONIJI

Izvor: Blic, 22.Apr.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST ALBANACA U MAKEDONIJI

Veliki broj Albanaca u Makedoniji protestuju danas u Skoplju protiv, kako tvrde, opstrukcije Specijalnog tužilaštva i zatvaranja Albanaca po nalogu aktuelne vlasti.

Oni nose albanske i amričke zastave, kao i transparente ispisane na albanskom jeziku, a neki od njih se odnose na slučaj "Monstrum", javili su makedonski mediji.

Albanci u Makedoniji traže zaustavljanje svih "montiranih procesa".

Na jednom od transparenata piše "Albanijo, kade si, Ilirida >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ti gori".

Protest u Skoplju organizovali su Pokret za reforme DPA, Udruženje bivših političkih zatvorenika i progonjenih Albanaca u Makedoniji, Organizacija vojnih veterana ONA i druge albanske organizacije.

Protest je miran, ali se odvija pod jakim policijskim obezbeđnjem, a portal "Plusinfo" je prethodno javio da je ispred makedonskog Sobranja u Skoplju raspoređen veliki broj policajaca i da je saobraćaj u glavnoj ulici blokiran.

Prethodno je najavljen i dolazak veterana OVK-a.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoplje: Opsadno stanje zbog protesta terorista

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2016

Ispred Sobranja Makedonije u Skoplju raspoređen je veliki broj policajaca, a saobraćaj u glavnoj ulici je blokiran, zbog protesta koji je najavio Zijadin Sela, lider Pokreta za reforme i veterana terorističke OVK.. . Veliki broj Albanaca u Makedoniji protestuju danas u Skoplju protiv, kako tvrde,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.