PRIMILA INJEKCIJU KOJU ZELE MILIONI ZENA Medjutim najgore je tek usledilo

Izvor: medio.rs, 24.Apr.2016, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIMILA INJEKCIJU KOJU ZELE MILIONI ZENA Medjutim najgore je tek usledilo

Jedan od najsrećnijih dana u životu mlade majke Irume Jete pretvorio se u pravu agoniju. Na svet je donela zdravu devojčicu, i nije mogla da se suzdrži da ne zaplače, međutim najgore je tek sledilo

Zbog komplikacije prilikom epiduralne anestezije Irum je ostala paralizovana od karlice na dole. Danas živi u invalidskim kolicima, ali se nada da će uz pomoć svakodnevnih vežbi upeti konačno ponovo da stane na noge.

- Porođaj je predivna stvar. Još kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << muž uzviknuo da je devojčica bila sam van sebe od sreće - rekla je Irum.

Prve sumnje da nešto nije u redu javile su se nekoliko sati posle porođaja, kada je anestezija već trebalo da popusti, a nesrećna porodilja još nije počela da oseća noge. Iako se požalila doktorima oni je nisu shvatili ozbiljno. Tek sledećeg dana kada i dalje nije mogla da pomera prste, medicinsko osoblje je odlučilo da joj je potreban skener.

Irum je u 20. godini imala operaciju srčanog zaliska, pa je kako bi smanjila stres na srce, po savetima lekara uzela epidural. Nije ni mogla da zna da će je rutinsko ubrizgavanje anestezije u kičmu skupo koštati.

Naime, došlo je do retke komplikacije i nastao je krvni ugrušak koji pritiska kičmenu moždinu. Odmah je operisana , i ta operacija joj je spasila život, ali je ostala invalid.

Irum je radila kao naučnica u laboratoriji ali je zbog stanja morala da da otkaz.

- Ovo je velika borba. Osećam jak bol i nisam dovoljno sigurna da sama napustim kuću u kolicima. Ponekad se osećam potpuno bezvredno. Još uvek nisam provela ni minut nasamo sa mojom ćerkom - rekla je Irum.

Ona i njen suprug su unajvmili tim vrhunskih advokata koji pokušavaju da otkriju da li je bolnica kriva za njeno današnje stanje. U međuvremenu Irum radi vežbe i skuplja novac za novu terapiju, koja bi mogla da joj omogući da jednog dana ponovo stane na noge.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.