PREVENTIVA Kineski predsednik poslao političare u obilazak zatvora da vide šta ih čeka ako pomisle na korupciju

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVENTIVA Kineski predsednik poslao političare u obilazak zatvora da vide šta ih čeka ako pomisle na korupciju

Predsednik NR Kine Si Đinping poveo je više od 70 političara i zvaničnika vlade u preventivni obilazak zatvora u ovoj državi, kako bi ih upoznao sa surovim uslovima koji ih očekuju ukoliko pomisle da se bave korupcijom.

Đinping je insistirao da političari povedu i svoje partnere u obilazak, kako bi ova preventivna mera postigla potpuni efekat.

"Edukaciono upozorenje" - tako je predsednik nazvao ovu "turističku turu" u zatvoru u provinciji Hubeji.

Tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prilikom, političari su imali priliku da razgovaraju sa 15 svojih bivših kolega, članova vlade koji su iza rešetaka završili zbog bavljenja korupcijom.

Vladajuća Komunistička partija Kine je "skinula rukavice" i ušla u otvorenu borbu sa korupcijom, koja predstavlja jednu od najvećih boljki kineskog društva.

Kao rezultat ove borbe, nekoliko desetina visokih državnika je proteklih godina osuđeno na velike zatvorske kazne.

Neko su ovakve mere nazvali preteranim, dok su ih neki dočekali sa snažnom podrškom i odobravanjem. Jedno je sigurno, posle obilaska kineskih zatvora, teško da će tamošnjim političarima pasti na pamet da se bave korupcijom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik preventivno poveo političare u obilazak zatvora da vide šta ih čeka

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2015, 07:54

Predsednik NR Kine Si Đinping poveo je više od 70 političara i zvaničnika vlade u preventivni obilazak zatvora u ovoj državi, kako bi ih upoznao sa surovim uslovima koji ih očekuju ukoliko pomisle da se bave korupcijom...Đinping je insistirao da političari povedu i svoje partnere u obilazak,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.