PREVENCIJA EBOLE: U Hrvatskoj 18 osoba pod lekarskim nadzorom!

Izvor: Kurir, 18.Avg.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVENCIJA EBOLE: U Hrvatskoj 18 osoba pod lekarskim nadzorom!

ZAGREB - U Hrvatskoj je 18 osoba, koje su doputovale iz Afrike, stavljeno pod pojačani zdravstveni nadzor zbog prevencije ebole, saopštili su zvaničnici Ministarstva zdravlja.

Nijedna od tih osoba nema simptome bolesti, izjavio je portparol ministarstva Josip Jagić, ne precizirajući o kakvom obliku zdravstvenog nadzora je reč.

Kako je najavio, Ministarstvo zdravlja bi u vezi sa tim trebalo sutra da objavi saopštenje.

Hrvatsko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je prošle sedmice objavilo da je rizik od zaraze virusom ebole izuzetno nizak i da u zemlji nije zabeležne nijedan slučaj zaraze.

Pojačani nadzor sprovodi se u skladu s preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Evropske komisije još od polovine aprila zbog izbijanja ebole u Sijera Leoneu, Liberiji, Maliju, Gvineji i Nigeriji, navela je Hina.

Zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti propisuje zdravstveni nadzor nad osobama koje u Hrvatsku dolaze iz država u kojima postoji virusna hemoragijska groznica u trajanju od 21 dana.

SZO je u petak saopštila da se broj mrtvih od ebole popeo na 1.145. U Gvineji je ukupno umrlo 380 ljudi, u Liberiji 413, 348 u Sijera Leoneu i četiri u Nigeriji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.