PONOVO ŠOKIRALI SVET: Džihadisti odrubili glavu vojniku i sve snimali! (FOTO) (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO ŠOKIRALI SVET: Džihadisti odrubili glavu vojniku i sve snimali! (FOTO) (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Pripadnici Islamske države i dalje ne prestaju da zgražavju ljude širom sveta svojim zločinima. Džihadisti su vojniku pred kamerama odrubili glavu, s namerom da pošalju poruku Kurdima da raskinu savez sa Zapadom

Nakon što su u objavili video-snimak u kojem su izvršili masakr nad više od 250 sirijskih vojnika, koje su prethodno skinuli i terali ih da marširaju pustinjom, Islamska država (IS) je objavila još jedan uznemirujući video.

Ovaj put su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << “pohvalil” pogubljenjem sličnom onom kad su odrubili glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju, a koji je kasnije izazvao sumnje i pitanje da li je do egzekucije uopšte došlo. Na videu su čak stavili i haštag – druga poruka Americi.

Printskrin: Youtube/politik dunya

Iako su zatvorenici i izvršitelji zločina slično obučeni, kao kod egzekucije Folija pre 10 dana, nije još poznato da li su ova dva ubistva učinjena od strane istih ljudi. Produkcija propagandnog video-snimka je drugačije urađena, utvrdili su britanski stručnjaci.

Žrtva je ovaj put kurdski vojnik koji je bio zarobljen sa još njih 15. Džihadisti su mu pred kamerama odrubili glavu s namerom da pošalju poruku Kurdima da raskinu savez sa Zapadom, s kojim se bori protiv islamskih kalifata.

U snimku su poslali i preteću poruku, kojom su poručili da će odrubiti glave svim zarobljenicima ukoliko se SAD ne povuče iz Iraka i ne prestanu podržavati Kurde u borbi protiv IS-a.

Pripadnici ove zločinačke organizacije poslali su još jednu suptilnu poruku Amerikancima. Naime, kurdske zarobljenike odenuli su u odore koje nose zatvorenici u poznatom zatvor Gvantanamo.

Printskrin: Youtube/politik dunya

Kurdske snage su u žestokoj borbi sa IS-om od juna i njihove milicije su dobile velike količine oružja od zapadnih sila, uključujući SAD i Veliku Britaniju. To je najnovija linija fronta u brutalnoj borbi za vlast koja se trenutno odvija u Siriji i Iraku, jer IS pokušava da proširi svoj uticaj i da nametne šerijatski zakon širom regiona.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DRUGA PORUKA AMERICI: Džihadisti odrubili glavu vojniku i ponovo sve snimali kamerom!

Izvor: Press, 29.Avg.2014

Ovaj put su se “pohvalil” pogubljenjem sličnom onom kad su odrubili glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju, a koji je kasnije izazvao sumnje i pitanje da li je do egzekucije uopšte došlo. Na videu su čak stavili i haštag – druga poruka Americi.. Iako su zatvorenici i izvršitelji zločina...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.