Izvor: Blic, 01.Maj.2016, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO RADI CIRKUS Barani uživaju u predstavma klovnova i životinja posle 10 godina

Nakon deset godina Barani ponovo imaju priliku da uživaju u pravoj cirkuskoj predstavi. Na poljani ispod stadiona na Madžarici "parkirao" se pre nekoliko dana italijanski cirkus Montekarlo.

Barani uživaju u cirkusu nakon 10 godina #drustvo #CranGora https://t.co/JVRunVZAiX pic.twitter.com/7NQHToNZui

Na repertoaru ovog cirkusa pored tački akrobata, mađioničara i klovnova je i nastup čak 18 životinja od kojih je glavna svakako ona sa pet tigrova. To je jedina tačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja se odvija u kavezom zaštićenom podijumu.

Direktor Cirkusa Đani Manđarelo kaže da publika najviše uživa upravo u tačkama sa životinjama.

- Mislim da 70 odsto publike dolazi samo zbog tigrova. Imaju razne tačke i trikove koje izvode, od preskakanja krugova do trika da je tigar zapravo "ljut i bijesan", kazao je Manđarelo za Jedro.me.

On objašnjava da kada tigar napuni godinu i po dana počinje njegova dresura.

- Jako je bitno da se sve radi postepeno i bez žurbe, dakle dreser treba da se igra sa njim non stop, da jede pa čak i da spava, da bi stvorio osjećaj bliskosti - objašnjava dreser Armando iz Italije.

Obučavanje traje do treće godine života, a životinja za to vreme mora da shvati da ste vi njoj prijatelj.

Opasne životinje kao što su tigar i lav je teže dresirati nego na primer bizona koji je bezopasan. Do sada mi se nikada nije desio neki incident. Nikada se niesam plašio životinja, a i ne sme im se nikada pokazati da ih se plašiš. Jednostavno ih volim. To su moja deca, kaže Armando.

Pored tigrova cirkus Montekarlo predstavlja publici vijentamske svinje, američkog bizona, noja, kamile, lame i nilskog konja.

Karte za predstavu cirkusa nisu jeftine – one za mesta u parteru koštaju 10 evra i za decu i za odrasle. Ulaznice za mesta u galeriji su osam za odrasle i pet za decu.

Prva predstava održana je noćas.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.