POGINUO MANEKEN: Bio kralj modelinga, a otišao u džihadiste

Izvor: Kurir, 18.Apr.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGINUO MANEKEN: Bio kralj modelinga, a otišao u džihadiste

SIDNEJ - Australijanac Šarki Džama (25) iz Melburna, uspešni maneken i DJ koji se sredinom prošle godine priključio džihadistima Islamske države (IS) u Iraku, ubijen je na ratištu.

Vest o njegovom tragičnom kraju obelodanili su njegovi roditelji, koji su od nekoga iz Islamske države dobili SMS da im je sin umro u borbi za važan cilj.

Mladić somalijskog porekla provodio je dane u iračkom gradu Faludži, koji je prošle godine među prvima pao pod kontrolu brutalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << džihadista. Njegovi roditelji znali su gde je, ali navodno ne i da se pridružio zloglasnim koljačima, iako su njegovi profili na društvenim mrežama bili puni simpatija za IS.

- Javljao se kući, ali nikad nije govorio šta se događa u Iraku i čime se tamo bavi. Njegova porodica je jednostavna i nikad nisu raspravljali o tim stvarima - rekao je Husein Harakov, predsednik Veća somalijskih Australijanaca.

Povodom Džamine pogibije oglasio se i premijer Australije Toni Abot.

- Imam jednostavnu poruku svima koji pomišljaju na put preko okeana kako bi se pridružili nekoj od terorističkih grupa: Ne idite tamo! To su kultovi smrti koji nemaju nikakve veze s religijom, već isključivo sa smrću - naglasio je Abot.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.